‘Boterhammen met Ketchup’ is een voorstelling over je positie in deze wereld vs je individuele lotsbestemming. Het verhaal is gebaseerd op interviews met ouders, kinderen en betrokkenen uit de toeslagen affaire. Een politiek schandaal dat ons land en onze maatschappij voorgoed heeft getekend. 

 

Met deze voorstelling willen we jongeren overtuigen van het feit dat zij niet gebonden hoeven te blijven aan de problematiek en sociale status waarin zij zijn opgegroeid. We spelen de hobbels uit die op de loer liggen wanneer je het aandurft om uit je comfortzone te stappen. We leggen in deze voorstelling de nadruk op de positieve eigenschappen die je ontwikkelt tijdens het opgroeien onder moeilijke omstandigheden en hoe je altijd lichtpuntjes kan vinden. We brengen op humoristische wijze stigma's aan het licht en zetten jongeren en begeleiders of docenten aan om open en kwetsbaar met elkaar in gesprek te gaan.

 

Boterhammen met Ketchup is gebaseerd op de jeugd van scriptschrijver en regisseur Suzanne Glasbergen, wiens alleenstaande moeder in tijden van financiële moeilijkheden boterhammen met ketchup 'belegde' en deze presenteerde als een feestje.